ANKETA O BEZBEDNOSTI ALBANACA NA SEVERU KOSOVA
29/09/2016|Autor: Administrator|
|

BISTRICA / LEPOSAVIĆ, 29. septembar – Nevladina organizacija Humani centar u Mitrovici u saradnji sa partnerskom  Multietničkom organizacijom za razvoj i trening MODT, nastavlja sa realizacijom projekta čiji je cilj da istraži stavove Albanaca o bezbednosti na severu Kosova nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.
 
Građani su anketirani u selu Bistrica, opština Leposavić, koja je čisto albansko selu u kojem živi, kako se procenjuje oko pedeset stanovnika.
 
“Naši anketari sprovode anketu po planu i ovde kao i u selu Ceranje rade i Albanci,  i Srbi zajedno. Saradnja sa lokalnim stanovništvom Je dobra,. U početku je bilo malo nekih nesuglasica, dok se objasni ljudima šta radimo, kako radimo i zašto radimo. To malo sporije ide, ali smo zadovoljni prijemom stanivništva, njihovim odzivom i nastavljamo po planu“ kazao je direktor nevladine organizacije Humani centar Veroljub Petronić.
Istraživanje se sprovodi putem anonimne ankete, a građani opštine Leposavić albanske nacionalnosti imaju priliku da ukažu na činjenice i okolnosti od kojih zavisi njihov bezbedan život na severu Kosova.
 
“Lokalno stanovništvo nas je prilično dobro dočekalo, što se mene lično tiče, ja sam zadovoljan. Saradnja sa anketarima koji dolaze iz srpske zajednice, je više nego zadovoljavajuća” rekao je za Puls anketar Emir Prekazi.
Prilikom rada na terenu angažovano je pet anketara koji dolaze iz srpske i pet anketara koji dolaze iz albanske zajednice. Oni rade zajedno u grupama i prilikom svog rada nemaju nikakvih problema.
Projekat istraživanja stavova Albanaca na severu Kosova o bezbednosti nakon potpisivanja Briselskog sporazuma finansijski je podržala kosovska Fondacija za otvoreno društvo, a sprovodi se u saradnji sa Televizijom Puls.

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni