EULEKS ISPITUJE OLIVERA IVANOVIĆA
27/01/2014|Autor: Administrator|
|

KOSOVSKA MITROVICA, 27. januar - Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) demantovala je danas da je lider te stranke Oliver Ivanović priveden i navela da se Ivanović kao odgovoran građanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu.  
"Ovo pozivanje (Ivanovića da da izjavu) apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici. Ipak nesumnjivo je da za cilj ima i izazivanje straha I nestabilnosti u celokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju GI SDP.  
Pojedini beogradski mediji preneli su da je u Kosovskoj Mitrovici u okviru akcije Euleksa priveden lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović. 
Portparol Euleksa Irina Gudeljević je agenciji Beta rekla da u skladu sa propisima misije ne može da otkrije identitet privedene osobe, ali je dodala da tužilašto ispituje jednu osobu u vezi sa eventualnim ratnim zločinom.  
"Nakon jutrošnje akcije Euleksa, jedna osoba je na ispitivanju koje obavlja tužilac iz kancelarije Specijalnog  tužilaštva Kosova u vezi sa navodno počinjenim ratnim zločinom", rekla je Gudeljevićagenciji Beta. 
Mediji su preneli da Ivanović daje izjavu u južnoj Mitrovici.  
Kako mediji prenose, prema nepotvrdenim informacijama, Ivanović je pozvan na saslusanje povodom navoda pristinskog lista "Koha ditore" iz 2011. godine o tome da se u dosijeu UNMIK-a o ubistvu deset Albanaca na severu Mitrovice 2000. medu osumnjicenima pominje i njegovo ime.   Ivanović je tada te navode odbacio kao besmislene i neosnovane I podsetio da je taj slučaj istraživan 2002. godine, ali da je tužilac UNMIK-a odustao od podizanja optužnice. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni