12 TONA HRANE ZA NARODNE KUHINJE
21/02/2014|Autor: Administrator|
|

S. MITROVICA, 20. februar - Južnobanatski upravni okrug i firma Frikom poslali su danas 12 tona smrznute hrane za narodne kuhinje na Kosovu, a pomoć je uručio ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.
"Kosovo i Metohija, život i kvalitet ljudi na Kosovu i Metohiji, će uvek biti prioritet Vlade Srbije", rekao je Vulin i dodao da će isporučena količina hrane sigurno pomoći da kuhinja u Kosovskoj Mitrovici lakše i bolje funkcioniše.
Ministar je naveo da će biti "srećan" kada budu ukinute narodne kuhinje, odnosno kada ne bude potrebe da se njeni korisnici tu hrane.  
Vulin je izrazio nadu da će svrha narodnih kuhinja vrlo brzo biti promenjena i po jedan obrok obezbeđen za škole i vrtiće.
Uručivanju donacije je prisustvovao i kandidat Inicijative "Srpska" za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić koji je obećao "da će već sutra u saradnji sa lokalnom samoupravom biti urađen projekat za povećanje broja korisnika,  obezbeđivanje tri obroka dnevno, kao i poboljšanje kvaliteta hrane za korisnike Narodne kuhinje".
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni